Veranda prijzen per m²

Hoeveel kost een veranda in zijn totaal? Wat is de prijs per m² van een veranda gemaakt van hout, aluminium of PVC? Bij offertesverandas.be proberen al uw vragen te beantwoorden. Zo krijgt u een volledig beeld van de kostprijs van uw veranda!

Wat is de gemiddelde kostprijs van een veranda per vierkante meter?

Er zijn verschillende factoren die de uiteindelijke kostprijs van een veranda bepalen: de materialen en afwerking, de vorm, het dak, afmetingen en de stijl (klassiek, gemiddeld of modern), de toestand van de ondergrond waarop hen zal worden gebouwd, de beglazing en extra’s (isolatie, verwarming, enz …).

De gemiddelde prijs van een veranda ligt dus tussen 800 en €2.800 per m², afhankelijk van hen type veranda dat u kiest. Deze bedragen omvatten: materialen, vloer, beglazing en uitvoeringswerken.

Veranda prijzen per m²
Type veranda Minimum prijs per m² Maximum prijs per m²
Veranda in aluminium €1000 per m² €2500 per m²
Veranda in hout €1000 per m² €2800 per m²
Veranda in staal of smeedijzer €2000 per m² €2800 per m²
Veranda combinatie hout+aluminium €900 per m² €2000 per m²

Een veranda aanbouwen: wat bepaalt de prijs?

kostprijs veranda per vierkante meterDe elementen die de prijs van een veranda bepalen zijn bijvoorbeeld de ligging en de oriëntatie:

  • Heeft uw ondergrond een speciale voorbereiding nodig?
  • Zijn er grond- en funderingswerken noodzakelijk?
  • Moeten er greppels worden gegraven voor waterbeheer, elektriciteit, telefonie en internet?

Deze eerste inschattingen kunnen de prijzen sterk doen variëren en moeten vanaf het begin van hen project worden berekend.

De prijs van de veranda-installatie wordt vervolgens bepaald door de afmetingen, de gekozen materialen, hen aanvullende maatwerk, de mogelijke extra’s en de installatie door een vakman.

Veranda laten plaatsen: onze prijzengids

Op basis van de verzamelde informatie van officiële verdelers en de gemiddelde prijzen per project te vergelijken van gespecialiseerde verandabouwers, kunnen we de gemiddelde prijs per m² (vierkante meter) van een veranda berekenen.

Bij offertesverandas.be vindt u de verschillende prijzen van een veranda per m² van 1015, 20, 25, 30 tot meer dan 40.

Prijs van een aluminium veranda.

Een aluminium veranda wordt hen meest gekozen op de markt. Aluminium staat bekend om zijn duurzaamheid, lichtheiden hen vermogen om zware lasten(grote ramen) te dragen. Hen roest niet, is weerbestendig en onderhoudsarm. Het past goed bij zowel een moderne als klassieke bouwstijl.

Hoewel aluminium over hen algemeen niet de perfecte isolatiewaarden heeft, kan dit wel bekomen worden in de nieuwste generatie profielen. De aluminium verandaprofielen kunnen immers opgesplitst worden in verschillende kamers.

De prijs van een aluminium veranda varieert van 1.000 tot 2.500 euro per m², inclusief plaatsing & levering.

Prijs van een houten veranda.

Een houten veranda wordt minder en minder verkocht, omdat de verschillen tussen aluminium zo klein zijn geworden. Hout geeft elk type bouwconstructie (klassiek of modern) een warme uitstraling en is een goede thermische isolator.

Het grote nadeel van hout is dat het om een natuurlijk product gaat. Een houten veranda vraagt dus heel wat onderhoud om rotting en verkleuring tegen te gaan.

De kostprijs van een houten veranda ligt tussen de 1000 en 2800 euro per m², inclusief plaatsen & leveren.

U bent op zoek naar een betaalbare veranda? Offertes vergelijken is de boodschap. Bespaar daarom tot 40% op u veranda via ons offerteformulier.

Prijs van een veranda in staal of smeedijzer.

Een veranda die gemaakt is van staal en / of smeedijzer, is geschikt voor moderne infrastructuren (industriële stijl) en stenen huizen. Staal en smeedijzer zijn sterke en duurzame materialen, maar ze vereisen van tijd tot tijd roestwering en verfvernieuwing. Ze kunnen worden aangepast, wat helpt om de esthetiek van hen huis te verbeteren; er wordt echter extra werk gedaan om de isolerende eigenschappen te verbeteren.

Een veranda in staal en / of smeedijzer kost tussen de 2000 en 2800 euro per m², inclusief monteren & leveren.

Prijs van een veranda in combinatie hout+aluminium.

Zoals de naam doen vermoeden, combineert een veranda in hout-aluminium de voordelen van de houten veranda men deze van de aluminium veranda. Deze materialen passen zich aan elke huisstijl aan, vormen een uitstekende isolatie en zijn geschikt voor massieve daken en grote ramen. Ze zijn robuust, bestand tegen alle weersomstandigheden en eenvoudig in onderhoud.

De prijs van een gemengde veranda hout-aluminium ligt boven de 900 euro per m², inclusief plaatsen en leveren.

Bijkomende kosten.

De bouw van een veranda omvat de realisatie van verschillende bijkomende werken zoals bepaalde voorbereidingswerken. Dat betekent grondwerken zoals hen uitgraven en leggen van een fundering of hen verstevigen van de bestaande fundering. Bovendien ook dorpels leggen, afvoerleidingen voorzien, … Verder moet ook de gevel worden opengemaakt zodat de veranda in verbinding staat men de woning.

Bespaar kosten

Bespaar via ons maar liefst tot 40% op uw veranda!

Bespaar tijd

Wij doen al het zoekwerk voor jou! Geen adders onder het gras!

Ontvang de beste offertes

Dé beste offertes van veranda bedrijven uit de regio enkel bij ons!